عایق بندی گچ و کناف
گچ و کناف علاوه بر اینکه بسیار جاذبالرطوبه هستند؛ واکنش سریعی نسبت به جذب رطوبت هم از خود نشان داده و پوک میشوند. این در حالی است که اتفاقا کاربرد بسیار وسیعی نیز در ساختمان داشته و هرچند از بکار بردن آن در نواحی از ساختمان که دارای رطوبت بالا هستند اجتناب می شود ولی گاه ناگزیر در مجاورت رطوبت و یا در مجاورت سطوحی قرار می گیرند که رطوبت را به آن منتقل می کنند.
نکته مهم این است که تا جایی که می توانید سطوح گچی را در معرض رطوبت قرار ندهید.
اما اگر مجبور به این کار هستید؛ حتما قبلا سطح گچ را عایق کنید.
روش های عایق کردن گچ بسیار محدود و تقریبا منحصر به فرد است. در اینجا سه روش عایق کردن گچ را با هم مرور می کنیم.
در این روش ابتدا سطح گچکاری شده را با کیلیربند(در مورد کیلیربند بیشتر بدانید) کاملا بپوشانید. پس از خشک شدن کامل کیلیربند، سافت پروف (در موردسافت پروف بیشتر بدانید) را در رنگ دلخواه روی آن اعمال کنید تا ضمن تکمیل آب بندی، عملیات رنگ آمیزی نیز انجام شده باشد.
در این روش به جای کیلیربند از کیلیرپروف (در مورد کیلیرپروف بیشتر بدانید) استفاده کنید. کیلیرپروف را روی سطح اعمال کنید. این ماده تقریبا بی رنگ است. بنابراین پس از خشک شدن باید رنگ دلخواه را روی سطح اعمال کنید.
این روش که برای جاهایی که گچ در معرض رطوبت زیاد قرار دارد استفاده می شود؛ با روش قبلی فرق چندانی ندارد. در این روش هم لایه کیلیرپروف را روی سطح اعمال کنید اما به جای لایه رنگ از عایق اکریلیک استاپ لیک در رنگ دلخواه استفاده کنید (در مورد استاپ لیک بیشتر بدانید).