استاپ لیک یک عایق رطوبتی یا پوشش آب بند و محافظت کننده تک جزئی بر پایه کوپلیمرهای آب پایه به رنگ سفید و با قابلیت تغییر رنگ به رنگ دلخواه کارفرما است که انعطاف پذیری، دوام طولانی وچسبندگی بسیار زیاد به بتن، لوله های فلزی و سایر مصالح از خواص آن می باشد.
این عایق برای مهار آب فشار مثبت طراحی و توسعه یافته است و برای مهار آب فشار منفی کارایی ندارد. برای مهار آب فشار منفی توسط استاپ لیک حتما قبلا سطح باید بوسیله پرایمر مخصوص مهار آب فشار منفی یعنی کیلیربند پوشش داده شود و سپس استاپ لیک روی آن اجرا شود (در مورد آب فشار مثبت و منفی بیشتر بدانید)
موارد کاربرد:
- آب بندی پشت بام
- آب بندی استخر
- آب بندی مخازن بتونی , سنگی آجری
- رفع نشت و نم زدگی حمام ها, زیرزمین ها و بالکن ها
- رنگ آمیزی و عایق بندی هم زمان نما به ویژه نماهای جانبی سیمان کاری شده باران گیر (نمای غربی)
ویژگی ها:
- استاپ لیک بسیار کشسان است و می تواند تا 4 برابر طول خود کش بیاید. این خاصیت الاستیک، سبب می شود که در صورتی که سطح بستر پس از عایق بندی و در طی سالیان ریز تَرَک بردارد؛ لایه عایق با ایجاد پل روی آن سبب حفظ خاصیت آب بندی گردد.
- استاپ لیک را می توان روی سطوح عمودی، افقی حتی زیر سقف به راحتی اجرا کرد و محدودیتی در ارتفاع کاروجود ندارد.
- استاپ لیک به صورت یکپارچه و بدون درز اجرا می شود. بنابراین ضمن افزایش اطمینان آب بندی انجام شده، هزینه اضافه جهت اورلپ (همپوشانی) نواری و پرت مواد را به پروژه تحمیل نمی کند.
- استاپ لیک می تواند به عنوان تاپ کت (لایه نهایی) در رنگ و بافت دلخواه اجرا شود. بنابراین می تواند به عنوان یک عنصر دکوراتیو برای ایجاد روف گاردن (باغ بام) ونظایر آن بسیار کارا بوده و نظر آرشیتکت ها را تامین کند.
- استاپ لیک چسبندگی بسیار بالایی به کلیه سطوح ساختمانی از جمله بتون، سنگ و حتی لعاب کاشی و شیشه دارد.
- امکان کاشی کاری و سنگ کاری عمودی، روی آن به شیوه چسبی وجود دارد و در مورد کف امکان فرش کردن سطح به شیوه استفاده از ملات هم وجود دارد.
- به دلیل مقاومت بالا به اشعه ماورا بنفش علاوه بر امکان استفاده در درون ساختمان و برای آب بندی فضاهایی مانند سرویس های بهداشتی می تواند در محیط های خارجی نظیر نما و پشت بام جهت عایق بندی رطوبتی و آب بندی مورد استفاده قرار گیرد.
- اجرای آن بسیار راحت بوده و در زمان اجرا و بهره برداری فاقد بو و دوداست.
روش مصرف:
در صورتی که از استاپ لیک برای مهار آب فشار مثبت استفاده می کنید:
- ابتدا نقاط آسیب دیده سطح مانند قسمتهای ترک خورده بتون را حذف و ترمیم کنید. هرچه سطح هموارتر باشد؛ میزان مصرف استاپ لیک کاهش خواهد یافت و عایق بندی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر خواهد شد.
- سطح را کاملا تمیز کرده، آلودگی و گرد وخاک را از آن زدوده و کاملا خشک کنید.
- پرایمر مخصوص مهار فشار مثبت را به صورت یک لایه نازک روی سطح اسپری کنید (هر کیلو پرایمر حدودا 5 متر مربع را پوشش می دهد.). در صورت عدم دسترسی به پیستوله، می توانید سطح را به کمک قلمو به پرایمر آغشته کنید که در این صورت مقدار مصرف پرایمر کمی افزایش می یابد.
- در همین مرحله محل تقاطع سطوح، شامل افقی و عمودی را با مش فایبر گلاس به عرض 10 سانتیمتر مسلح کنید. اصلا نیازی به پوشاندن کل سطح با مش نیست. برای اینکار کافیست قبل از خشک شدن کامل پرایمر و در زمانی که هنوز چسبناک است؛ مش را روی سطح مورد نظر قرار دهید و با کف دست آن را به سطح فشار دهید.
- پس از خشک شدن پرایمر می توانید استاپ لیک را روی سطح اجرا کنید. تست خشک شدن پرایمر اینگونه است که کف دست خود را روی سطح می گذارید. وقتی دست به سطح نچسبید به این معنا است که پرایمر خشک شده است. زمان حدودی خشک شدن پرایمر بسته به شرایط محیطی حدود 2 تا 3 ساعت خواهد بود.
- استاپ لیک باید حداقل در دو لایه اجرا شود. معمولا اعمال 2 لایه استاپ لیک روی سطح، برای عایق بندی کافی است اما گاهی به فراخور شرایط پروژه، ممکن است تعداد لایه ها تا 3 لایه نیز افزایش پیدا کند.
- برای اعمال استاپ لیک، پس از باز کردن سطل، به مدت 5 دقیقه و ترجیحا با دریل و همزن برقی به خوبی آن را هم بزنید. در صورت عدم دسترسی به دریل یا همزن برقی و هم زدن به صورت دستی، با افزایش مدت مخلوط کردن از همگن شدن کامل محتویات سطل اطمینان حاصل کنید. در صورتی که می خواهید رنگ استاپ لیک را از رنگ سفید به رنگ مورد علاقه خود تغییر دهید؛ در همین مرحله جوهر رنگ، ماده رنگ (حداکثر چند سی سی) یا رنگ اکریلیک مورد علاقه خود را (حداکثر تا یک کیلو گرم به ازا هر سطل 20 کیلوگرمی)، به محتویات سطل اضافه کنید و عملیات هم زدن را تا اختلاط کامل ادامه دهید. به یاد داشته باشید که اگر از بیش از یک سطل استاپ لیک استفاده می کنید، حتما میزان رنگ افزوده را پیمانه کنید تا تمامی سطل ها رنگ یکنواختی داشته باشند.
- حال لایه اول استاپ لیک را توسط پیستوله، قلمو یا غلتک روی سطح اجرا کنید و اجازه دهید که کاملا خشک شود. این فرایند معمولا بسته به شرایط محیطی بین 3 تا 5 ساعت تکمیل می شود ولی توصیه اکید آن است که 24 ساعت به آن فرصت داده شود.
- پس از سپری شدن این زمان، لایه دوم را عمود بر لایه اول اجرا کنید و اجازه دهید کاملا خشک شود. این لایه نیز ظرف 24 ساعت خشک می شود اما زمان خشک شدن نهایی و آماده شدن برای تست را یک هفته منظور کنید تا استاپ لیک به مقاومت نهایی خود رسیده باشد.
در صورتی که از استاپ لیک برای مهار آب فشار منفی استفاده می کنید:
تمام مراحل، مشابه مراحل مهار آب فشار مثبت است فقط در اینجا نوع پرایمر عوض می شود و به جای پرایمر مخصوص مهار آب فشار مثبت از کیلیربند یا کیلیرپروف به عنوان پرایمر مخصوص مهار آب فشار منفی استفاده کنید.
مقدار مصرف:
بسته به میزان تخلخل سطح حدوداً 7۰۰ گرم تا 1 کیلوگرم به ازا هر متر مربع
مشخصات فیزیکی و شیمیایی
- حالت فیزیکی: یک جزئی و به صورت مایع
- رنگ: سفید
- وزن مخصوص: gr/cm31/0±30/1
- زمان کاربری (Pot life): در دمای 30 درجه سانتیگراد، حدود 30 دقیقه
- چسبندگی به بتن (ASTM D4541): Mpa (Concrete Failure)2<
- درصد ازدیاد طول: بیش از 400 درصد
- مقاومت کششی(ASTM D412): بیش ازN/mm2 0/2
- مقاومت در برابر نفوذ آب (BS EN 12390-8): عدم نفوذ آب
- زمان خشک شدن سطحی: 5/1 تا 2 ساعت
- زمان خشک شدن نهایی: 3 تا 7 روز
- حداقل دمای زمان اجرا: 5 درجه سانتیگراد
- یون کلر: ندارد
- مقاوم به UV
این ماده بر اساس استانداردهای زیر قابل ارزیابی است
ASTM D412, ASTM D624, ASTM D1149, ASTM D5963,
ASTM G154, ASTM C83
حفاظت و ایمنی
این ماده در محدوده مواد خطرساز و مضر برای سلامتی و محیط زیست قرار ندارد با این وجود به هیچ عنوان نباید بلعیده شود یا با چشم تماس داشته باشد.
استاپ لیک سمی نیست اما در زمان اجرا دستکش عینک و لباس کار استفاده شود.
در صورت برخورد اتفاقی با پوست یا چشم باید فوراً با آب شیرین فراوان شسته شود.
در صورت بلعیده شدن فوراً به پزشک مراجعه شود.
این ماده آتش زا نیست.
ملاحظات
مدت نگهداری: 1سال در بسته بندی اولیه
شرایط نگهداری: ظرف در بسته دور از رطوبت و تابش مستقیم نور خورشید
بهترین دما ی نگهداری: ۱۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد
نوع بسته بندی: سطل 20 کیلویی (16 لیتر)